5 алтернативи на триенето на приятел във Facebook

ПР и събития

Не е тайна, че хората във Facebook могат да бъдат дразнещи. Всички сме се дразнили от редица неща – от неграмотни политически изказвания до поредния пост, свързан с някоя игра.

В подобни моменти изкушението да изтриеш някого от социалната мрежа е доста голямо, пише Mashable.

Това обаче може да доведе до неловки ситуации, а някои хора биха го възприели лично.

Ето защо съществуват няколко простички алтернативи на пълното разприятеляване, които ще ви бъдат от полза:

1. Hide Stories/Mute Posts

Ако видите някой особено дразнещ пост (например „току-що направих една страхотна тренировка“ или пък фотосесия на пиърсинг на корема), който искате да изтриете от своя новинарски поток, просто трябва да направите следното. Кликнете на стрелката в горната дясна част на поста и изберете „Hide…”. Може да го докладвате и за спам, ако е необходимо. Впоследствие Facebook ще ви попита кои точно ъпдейти бихте искали да виждате от вашия приятел или ще ви подкани да организирате новинарския си поток.

2. Организиране на новинарския поток

Ако изберете „Organize whom you see in your newsfeed”, Facebook ще ви прекара през относително простичък процес на настройки. Ще ви каже с кои ваши приятели и мрежи не сте взаимодействали наскоро, а вие ще можете да направите така, че да ги виждате по-рядко или да ги преместите в конкретни списъци.

3. Ограничете обновленията на своите приятели

Ако виждате прекалено много публикации на свой приятел във Facebook, кликнете отново на Hide. Оттук имате възможност да промените това, което искате да се появява от него занапред – например по-малко ъпдейти като цяло, само снимки и статуси и т.н.

4. Добавете към ограничени списъци

Facebook разполага със списъци, наречени Restricted и Acquaintances, така че не е нужно да изтривате някого за най-малкото нещо. Ако го поставите в Restricted, той или тя ще вижда само публичните ви ъпдейти, докато Acquaintances ограничава това, което вие самите ще виждате от човека в своя новинарски поток.
За да видите тези списъци или за да създадете нов, отидете в своя профил и кликнете на менюто Friends в лявата лента на социалната мрежа. За да добавите приятел, изберете конкретен списък и въведете желаното от вас име.

5. „Don’t Share” преди публикуване

Ако смятате да публикувате нещо, което ще провокира определени реакции, можете да направите така, че дадени хора да не могат да го видят. Просто изберете падащото меню от бутона до Post и кликнете на Custom. Тук може да въведете желаните от вас имена.

Още новини четете в "Обекти"

Ключови думи

Коментари

НОВ КОМЕНТАР

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Полицейско разкритие: Банда във Виетнам откраднала и продала за месо 2700 котки
LinkedIn и краят на илюзията за “професионална” социална мрежа
Jaguar залага бъдещето си на нов електромобил за 130 000 паунда
SOF Connect и Endeavor България стартират The Innovation Terminal - нова отворена иновационна програма на Летище София
Тръмп заяви, че „заплаха“ е накарала САЩ да изтеглят бомбардировачите си от RAF Fairford
Шефът на Porsche съкращава 40% от мениджмънта, за да спаси компанията
Новият Закон за потребителския кредит: регулация, която пази потребителя, а не го изпраща при лихварите
За първи път от 14 г.: Големите синдикати в Италия заедно обявиха общонационална стачка за заплати и жилища
Почина бившият италиански премиер Силвио Берлускони
Турция ще разработи национален аналог на американската система Starlink
Великобритания разположи в Естония дронове камикадзе с обхват над 250 км
Почина изпълнителят на хита „You Are My Lady“
Германия ще закупи крилати ракети за масирани удари на бойното поле
Министърът на труда на Германия подаде оставка от правителствения и партийния си пост
Сбогом на GPS: Квантовите сензори ще се превърнат в следващата основа на навигацията
НСТС обсъжда новите правила за минималната заплата
Жилищната криза тласка Испания към предсрочен вот
БДЖ засилва охраната заради надраскана с графити нова електрическа мотриса