2013: Слънчева бомба удря Земята

2013: Слънчева бомба удря Земята

2013: Слънчева бомба удря Земята

Истинска катастрофа, която ще засегне всички жители на Земята предричат учените от НАСА. Бедствието според тях ще се случи през 2013 г., когато по техни наблюдения предстоят масови мощни слънчеви изригвания. Те ще изкарат от строя всички сателити за комуникация, което неизбежно ще доведе до колапс на нормалния живот на човечеството, смятат учените.

Невижданите досега по силата си слънчеви бури ще генерират огромни излъчвания, които ще се отразят на магнитния фон на Земята. Това ще доведе до сривове в електрическите системи по цял свят, пророкуват още учените. Тези сривове ще траят от няколко часа до няколко месеца на места – време, през което хората ще останат без радио, телевизор, компютри и интернет. Влаковете и самолетите ще спрат и това е само част от апокалиптичният сценарий на учените.

До тази своя прогноза те достигнали след 11-годишно редовно наблюдение и изследване на слънчевата активност. Сега, казват те, има временно затишие, но това е затишие пред буря. Огнищата, готови да се взривят на повърхността на Слънцето се равняват по мощност на 100 водородни бомби. Ако разрушителната им сила достигне Земята, това ще причини огромни икономически щети, предупреждават учените.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ