Азия увеличи приходите на Prada със 75%

Азия увеличи приходите на Prada със 75%

Азия увеличи приходите на Prada със 75%

Приходите на италианската модна къща Prada скочиха през третото тримесечие на тази година, подсилени от увеличените продажби в Азиатско-тихоокеанския регион, предава BBC.

Prada заяви, че е постигнала нетна печалба в размер на 273 млн. евро през трите месеца до края на октомври, което е 75% скок спрямо година по-рано. Нарастването на печалбата идва на фона на опасенията, че глобалното забавяне на икономиката може да навреди на продажбите на луксозните марки. Продажбите на компанията са нараснали с 25% до 1,73 млрд. евро.

"За пореден път по време на тримесечието, ние постигнахме много силни резултати по отношение на продажбите и рентабилността, които потвърждават способността на групата да поддържа високи темпове на растеж, докато подобрява оперативните маржове", каза Патрицио Бартели, главен изпълнителен директор на Prada. Докато развитите пазари като САЩ и Европа са изправени пред забавяне на фона на икономическите проблеми, Азиатско-тихоокеанският регион се разраства енергично.

Икономическият растеж на страни като Китай и Индия е в сърцето на възхода на по-богатите от средната класа, които се обръщат към луксозните марки като символ на новото си състояние. От Prada коментираха, че продажбите й в Азиатско-тихоокеанския регион са се увеличили с 39% през периода до 580 млн. евро, което прави региона един от ключовите пазари на марката. "Всички географски области в Азия отчитат темпове на растеж в двойни цифри", заявиха от компанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ