Германците не искат да им намаляват данъците

Германците не искат да им намаляват данъците

Голяма част от германците предпочитат да намалее дълга на страната вместо да им бъдат намалени данъците, предаде „Франс прес”, позовавайки се на социологическо проучване.

В отговор на въпрос „смятате ли, че е по-важно да бъдат намалени данъците, или да намалее държавният дълг?”, 70 % от запитаните са отговорили, че предпочитат затягането на коланите, а едва 24 % са предпочели намаляването на данъците, сочат данните от анкетата на независимата компания „Инфратест-Димап”.

Анкетата разкрива дълбок скептицизъм за обещанието на канцлера Ангела Меркел да намали данъците през 2013 г., годината на следващите парламентарни избори.

Германия, най-голямата европейска икономика, е с най-голям принос за спасителните планове за страните от еврозоната. В сряда страната прогнозира неочаквано бърз спад на държавния дълг през 2012 г. благодарение на стабилния икономически ръст.

Намаляващата безработица намали социалните разходи и се очаква дефицитът да намалее до 27,2 млрд. евро, спрямо предишните 31,5 млрд. евро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ