Интернет във всеки автомобил до 5 години

Интернет във всеки автомобил до 5 години

Интернет във всеки автомобил до 5 години

Достъпът до интернет в превозните средства е на път да се превърне в нещо нормално. Изследване на KPMG за бъдещите тенденции в автомобилния бранш разкрива, че интернет връзката с Wi-Fi и 3G ще навлезе масово в автомобилите съвсем скоро, предава BBC.

Повече от една трета (37%) от 200 изпълнителни директори на автомобилни концерни вярват, че"инфотейнмънта"(термин, който идва от информация и забавление на английски) в колите е почти толкова важен, колкото безопасността на автомобилите. През следващите пет години купувачите на автомобили ще имат в колите си устройства, предоставени от големите фирми като Google, Apple, Microsoft и LG.

Джон Лийч от KPMG казва, че някои от производителите на автомобили вече са "свързали" колите си с интернет. "Сътрудничеството между Toyota и Intel, беше обявено в края на миналата година", допълва той. "Intel твърди, че интернет автомобилите са третата най-бързо растяща технологична тенденция след смартфоните и таблитите", казва Лийч. Audi вече разработи вградена 3G безжична връзка в модела си A7, като ще продължи да внедрява технологията и в следващите си нови модели.

Най-много ще се инвестира в хибридните модели през следващите пет години, според 53% от анкетираните изпълнителни директори. 61% вярват, че развитието при нормалните бензинови и дизелови двигатели все още ще бъде привлекателно за потребителите, като те ще бъдат разработени по-ефективно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ