Китай стана най-големият пазар на смартфони в света

Китай стана най-големият пазар на смартфони в света

Китай стана най-големият пазар за смартфони в света по обем доставки, като изпревари САЩ по този показател през третото тримесечие на тази година, предава BBC. Доставките на смартфони в Китай са нараснали до рекордните 24 млн. за отчетния период, в сравнение с 23 млн. за САЩ, според изследване, направено от Strategy Analytics.

Растежът на пазара в Китай е подсилен от "вълна от евтини модели от местни китайски марки, които използват Android". Това е първият път, в който Китай изпреварва САЩ в пазара на смартфони. "Бързият растеж на Китай е обусловен от все по-голяма наличност на смартфони в търговията на дребно", казва Том Канг от Strategy Analytics. От компанията заявиха, че докато пратките до Китай са нараснали с 58%, последователно по време на периода, тези в САЩ са се понижили със 7%.

Китай е най-големият в света пазар за мобилни телефони с почти 952 милиона потребители и продължава да расте с бързи темпове. 3G услугите са също все по-търсени. Анализаторите твърдят, че тъй като потребителите искат повече такива услуги, търсенето на смартфони вероятно ще се повиши. Китай е не само голям пазар за смартфоните, но и производител и разработчик на съдържание за тях.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ