Лукойл иска отсрочка за монтиране на контролните уреди

Лукойл иска отсрочка за монтиране на контролните уреди

Най-голямата българска рафинерия „Лукойл Нефтохим” е готова да спази законовите изисквания и да монтира измервателни уреди в данъчните складове, ако й бъде дадена отсрочка до края на декември тази година.

Това става ясно от съобщение на дружеството до медиите. Припомняме, че в края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков и шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов публично предупредиха компанията, че ще й бъде отнет лиценза за данъчен склад, без който дружеството не може да работи.

Вчера ръководството на "Лукойл" се е срещнало с представители на митниците, на която е представило график за пълно изпълнение на изискванията, съобщиха от дружеството. Дружеството е поело ангажимент до 15 септември т.г. да приключи половината от оставащата дейност, а до края на годината окончателно да бъдат монтирани всички технически съоръжения.

Към момента "на всички определени точки за контрол за изходящи продукти на територията на производствената площадка на "Лукойл Нефтохим Бургас" са монтирани измервателни уреди, с изключение на тръбопроводите между два данъчни склада и пирсовете на НТ "Росенец", който сам по себе си представлява огромно съоръжение, в което са инвестирани милиони долари", твърдят от „Лукойл”. НТ "Росенец" обаче е под денонощен контрол от митничарите, добавят от дружеството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ