Почти 50% от китайските богаташи желаят да напуснат страната

Почти 50% от китайските богаташи желаят да напуснат страната

Почти 50% от китайските богаташи желаят да напуснат страната

Все повече богаташи в Китай имат желание да напуснат страната. Това показва доклад за заможните хора в Китай, цитиран от „Франс прес“. Като основна причина, повечето от тях посочват несигурността относно запазване на състоянието, както и непрекъснатия контрол от страна на държавата.

Съвместно проучване на Банката на Китай, една от четирите държавни търговски банки в страната, и на компанията „Херун Рипорт”, сочи, че 46 % от китайците с активи над 1,6 млн. долара обмислят преместването си в чужбина. Други 14 % вече са задвижили този процес, се казва в доклада. Много от тях заявяват, че търсят по-добро образование за децата си и са загрижени за сигурността на активите си в Китай.

Близо една трета от респондентите казват, че вече имат инвестиции зад океана, което увеличава шанса им да имигрират. Някои държави приемат пребиваване на чуждестранни граждани, ориентирани към инвестиране на големи суми в дадената страна.

Проучането е направено сред 980 души в 18 китайски градове.

Продължилият над 30 години силен икономически растеж в Китай позволи на някои китайци да натрупат голямо състояние, което в миналото беше немислимо за официално комунистическата държава. Според списъка на богатите на „Хурун” в Китай има 271 милиардери.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ