Фармацевтичният гигант Merk KGaA купи компания за 7 млрд. долара

Фармацевтичният гигант Merk KGaA купи компания за 7 млрд. долара

Фармацевтичният гигант Merk KGaA купи компания за 7 млрд. долара

Германският производител на лекарствени и химически продукти Merk KGaA придоби корпорацията Millipore, която се занимава с биологични изследвания. Общата стойност на сделката, която включва дългове и парични средства, е приблизително 5,2 милиарда евро (7 милиарда щатски долара).

Сделката е сочена за едно от най-важните финансови събития на месеца. Тя създаде партньор на Merk KGaA на стойност 2.1 милиарда евро (2.9 милиарда щатски долара), който ще осигури разработки в сектора на биологичните проучвания и природните науки.

Merck Chemicals вече ще се състои от две нови направления – Merck Millipore и Performance Materials. Закупеният концерн ще бъде със седалище в Билерика, Масачузетс, САЩ, и ще се подпомага от подразделения в Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

Новото направление в него ще предлага широка гама от продукти, технологии и услуги за фармацевтичните и биотехнологични компании, както и за академичните среди, с цел да се подобри производителността в лабораториите и да се развиват и оптимизират производствените процеси.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ