Ще привличаме с кампания чужди инвестиции

Ще привличаме с кампания чужди инвестиции

Ще привличаме с кампания чужди инвестиции

Българската агенция за инвестиции разработва проект за мащабна рекламна кампания за привличане на чуждестранни инвестиции. Тя ще се финансира с европари по линия на ОП „Конкурентоспообност” и реално може да стартира в началото на следващата година, съобщи изпълнителният директор на ведомството Борислав Стефанов.

Дотогава, по проекта, започнал миналия месец, трябва да се изработи цялостна концепция за представянето на страната ни като благоприятна за инвестиране.

До две седмици ще бъдат публикувани първите обществени поръчки по проекта, а до няколко месеца ще се определят и секторите, които ще представят България като дестинация за инвестиции.

„Трябва да изградим цялостна стратегия, която да казва: тези индустрии, в тези държави ги рекламирайте по този начин. Ако примерно искаме да промотираме дадени индустрии в Китай, Гърция, Австрия и Испания, но да речем в Китай никой не знае къде е България, там ще трябва мащабна реклама в масови медии за популяризирането на страната”, обяснява още Стефанов. Срокът за изпълнението на проекта е три години.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ