Intel обяви огромна инвестиция в Израел

Intel обяви огромна инвестиция в Израел

Intel обяви огромна инвестиция в Израел

Intel Corporation потвърди, че ще инвестира общо 25 млрд. долара в Израел, след като получи референция от 3,2 млрд. долара от правителството на страната. Това съобщава агенция Bloomberg.

Средствата ще бъдат използвани за разширяване на производството на полупроводници на Intel в Израел. По-специално, американският ИТ гигант възнамерява да построи нов завод за чипове в Кирят Гат. Предприятието ще осигури хиляди нови работни места. В същото време в момента за компанията в Израел вече работят 11,7 хил. души.

"Планът за разширяване на предприятието в Кирят Гат е важна част от усилията на Intel за изграждане на по-устойчива глобална верига за доставки, наред с настоящите и планираните инвестиции на компанията в производството в Европа и САЩ", се казва в изявлението на Intel.

Израелското правителство е поискало от Intel да пусне новия завод в експлоатация до 2028 г. и да го поддържа поне до 2035 г. Intel също така обеща да похарчи 60 милиарда шекела (приблизително 16,6 милиарда долара) за израелски доставчици през следващото десетилетие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ