Бойко Борисов начело в класацията „Футболист на годината”

Бойко Борисов начело в класацията „Футболист на годината”

Бойко Борисов начело в класацията „Футболист на годината”

От днес българският футбол има нова икона. Картотекираният във „Витоша” Бистрица Бойко Борисов, който в същото време е и премиер на България, излезе начело в листата с 20 номинирани за титлата „Футболист на годината” като остави зад себе си имена, стуващи стотици хиляди евро в трансферите като Бербатов, Мартин Петров, Валери Божинов и т.н.

Премиерът-футболист събра най-много гласове в класацията на феновете като получи 44% от вота им или 3501 гласа, предаде „Гонг”. След него е седемкратният победител в анкетата Димитър Бербатов с 1955 гласа или 24%. Трети във вота на феновете, приключил в полунощ е футболистът на петодивизионния Шипка (Драгор) Васил Лукаев с 430 гласа (5%).

Освен първото място за Борисов, другата голяма изненада във вота на феновете е, че извън Топ 10 изпадна Мартин Петров, а извън Топ 20 останаха Благой Георгиев и Валери Божинов.

Предстои вторият етап на класацията, в който най-добрите спортни журналисти ще определят носителя на наградата. Името на победителя ще стане известно на 23 декември, когато ще се състои церемонията по награждаването в зала “3“ на комплекс “Царско село“ в София. Футболистът на годината ще получи специална купа и златна топка, а класираните на второ и трето място – сребърна и бронзова топка.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ