Борисов очаква над 1,5 млрд. лева приходи от митниците

Борисов очаква над 1,5 млрд. лева приходи от митниците

Борисов очаква над 1,5 млрд. лева приходи от митниците

Повече от 1,5 милиарда лева приходи от митниците очаква премиерът Бойко Борисов. Това заяви самият той пред журналисти в Свиленград. 

Министър-председателят отбеляза, че въвежда мерки в граничните и митническите служби, които трябва да допринесат за по-високите приходи, предаде БТА. Борисов смята, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари". 

Премиерът, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Свиленград Георги Манолов официално откриха пречиствателна станция за отпадни води. На церемонията присъства и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

На мястото Борисов посочи също, че България харчи твърде много за бежанците. "Вчера бяхме на съвет. Цяла Европа е разтревожена от това. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас", каза той, цитиран от агенция "Фокус". Премиерът подчерта, че е разговарял с всички. "Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено", каза той.

Борисов обясни, че армията може да помага в тази ситуация единствено с логистика, но така или иначе се продължава и със съоръженията, и с всички предприети действия. Във връзка с оградата на границата, Борисов посочи "несправедливо ни обвиняват". "Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората", каза той. 

Министър-председателят припомни за периода "Орешарски" и коалицията, която "все едно е изчезнала от историята". "Този период все едно е забравен. Тази година е нулева, тя е празна, тя е само фалити", отбеляза той. 

Борисов посети днес археологическия комплекс Перперикон. "Българин, който не е дошъл да види Перперикон, не познава историята", е казал той, предава "Фокус". По думите на преимера, свещеният град трябва да се види с очите, защото е много различно от това да гледаш снимки или някой да ти разкаже. "Радвам се, че виждам толкова много туристи на това извънземно място. Инфраструктурата вече е добра, ще доведе много хора, ще се пътува лесно", добави той. "За тази година финансирането е уредено, оттам нататък, след като се приключи с последните разкопки, каквото е необходимо пак живот и здраве ще бъде направено", заяви още министър-председателят.

Проф. Николай Овчаров коментира от своя страна, че ако археолозите успеят тази година да завършат малката останала горичка, за 16 години работа ще е разкрит целият акропол на Перперикон. "Едно от нещата, които се стремя да направя, е да няма политизация, защото това, което е направено тук, е благодарение на 6 правителства, така че всеки има някакъв принос", допълни още Овчаров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ