Валя Гиздарска оглавява "Актуални предавания" в bTV

Валя Гиздарска оглавява Актуални предавания в bTV

Валя Гиздарска, която от 5 години е главен редактор на предаването "Нека говорят с Росен Петров", ще оглави "Актуални предавания" в bTV, съобщиха от bTV Media Group. Назначаването й влиза в сила от 10 февруари 2014 г. Промяната е част от процеса по преструктуриране на дирекция „Новини и актуални предавания” в bTV, която ще се случи след като досегашният директор Люба Ризова и главният редактор на „Новини и интернет новини” Виктория Бехар и ръководството на bTV Media Group взеха решение да се разделят, уточняват от медията. Гиздарска имат над 20-годишен професионален опит, по-голямата част от който е в телевизии. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт” през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и емблематични публицистични предавания в Нова телевизия. През 2009 г. стана главен редактор на предаването “Нека говорят с Росен Петров” по bTV.

Досегашната дирекция „Новини и актуални предавания” на bTV, начеро на която бе Люба Ризова и отдел „Спорт” ще се слеят под шапката на отдел „Новини, актуални предавания и спорт”, става ясно още от съобщението на bTV Media Group. На практика обаче ръководството на ресора на Ризова ще бъде поверено на двама души. Гиздарска ще отговаря за "Актуални предавания", допълнително ще бъде оповестено името на човека, който ще оглави "Новини".

Мениджмънтът на bTV Media Group изразява дълбоката си признателност към Люба Ризова и Виктория Бехар за изграждането на най-силния новинарски екип в българския ефир и им пожелава успех, се казва още в съобщението на bTV Media Group. В него се цитира и коментар на Люба Ризова по повод оттеглянето й от поста

„Причините за решението да напусна bTV са лични. Винаги ще помагам на bTV,  и съм сигурна, че екипът е в състояние да продължи да прави най-добрите новини и актуални предавания в българския ефир. В момента няма нито едно предаване под шапката на „Новини и актуални предавания на bTV, което да не е номер 1 в своя слот.  Убедена съм, че телевизията ще продължава да се гордее с най-добрия новинарски екип и благодаря на всички, с които заедно успяхме да го изградим”, казва Ризова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ