Градският прокурор на София подава оставка

Градският прокурор на София подава оставка

Градският прокурор на София подава оставка

Градският прокурор на София Христо Динев е подал оставка, съобщава Правен свят. Оставката е подадена днес и е депозирана във Висшия съдебен съвет за разглеждане от прокурорската колегия. 

По неофициална информация прокурорът е изтъкнал лични причини, но се говори, че се е канел да напусне от месеци заради неразбирателство с ръководството на прокуратурата.

През октомври м.г. главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на ръководството на Софийска градска прокуратура с мотив- "направени констатации за неефективно упражнено ръководство и контрол върху досъдебни производства с предмет корупционни престъпления и престъпления по чл.123 (убийство по непредпазливост - бел.ред.)".

Именно резултатите от тези две проверки, проведени през лятото на 2015 г. са накарали ръководството на държавното обвинение да възложи "цялостна проверка на дейността на административното ръководство", която обхваща периода от началото на 2014 г., когато ВСС назначи за ръководител на градска прокуратура Христо Динев,  до средата на септември 2015 г.

Проверката приключи, но не са ясни резултатите от нея и дали имат нещо общо с оставката на Динев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ