Дянков все не давал, но накрая Борисов давал

Дянков все не давал, но накрая Борисов давал

Дянков все не давал, но накрая Борисов давал

Задкулисни детайли от финансовото управление на държавата в последните месеци разкри в типичния вече за него стил на неочаквани пристъпи на откровеност финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков. От думите му излиза, че както се полага на един сериозен финансов министър, той стиска здраво бюджета, но накрая идва премиера и развързва кесията.

Всички министри са разходни (б.р. – харчат), само аз съм приходен (б.р – вкарва пари отнякъде) Моята задача е да бягам от тях и да им казвам: "Не, няма да стане! Не, няма да стане! Не, няма да стане!”, сподели Дянков в кулоарите на парламента. „Същото го казвам и на премиера, но той, след третия път ,общо взето казва: „Не. Ще стане!", ожали съдбата си на лошо ченге Дянков.

 "Но дори и на Бойко Борисов доста успешно обяснявам обикновено защо по време на криза не бива да се харчи толкова, колкото той иска, и колкото другите министри искат", заяви още той.

За да не бъде разбран погрешно, както става в повечето случаи досега, Дянков уточни, че на колегите му "това им е работата" и разбира желанието им да харчат повече.

Очевидно, отношенията на Дянков с колегите и премиера не са чак толкова строго пазена правителствена тайна, защото тази сутрин бившият финансов министър в царското правителство Милен Велчев посъветва Борисов „повече да слуша Дянков”. Сигурно става въпрос за професионална солидарност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ