Енио Мориконе – Добрият, По- Добрият, Най-Добрият

Енио Мориконе – Добрият, По- Добрият, Най-Добрият

Ако чуете мелодията от уестърна "Добрият, Лошият и Злият" веднага ще я разпознаете, дори и да не сте гледали легендарния филм от 1966 г. Смята се, че това е най-популярната филмова композиция създавана някога, а тя е дело на Маестро Енио Мориконе - един от най-продуктивните и запомнящи се творци в киното, който ще направи истински спектакъл на 10 декември в зала "Арена Армеец".

Кой е Енио Мориконе? Класически професионалист - дистанциран, ексцентричен и гениален. Отговаря на въпросите към него сдържано и неемоционално, но в отдадеността и любовта му към работата личи силна чувствителност и дълбока емоционалност. 

Признава значимия си принос в музиката на 20 век като споделя, че това не е бреме, но е огромна отговорност. Щастлив, че е открил житейското си призвание още в младостта си, Мориконе никога не е спирал да се занимава с това, в което е най-добър. Не е склонен на компромиси спрямо работата си и нееднократно е отказвал предложения заради този свой принцип. Както той самият казва - когато работи, влага цялата си душа в композирането на "абсолютна" музика и място за несериозно отношение няма. Разбрал е, че да работи с приятели е от полза не само за взаимоотношенията, но най-вече за крайния резултат на съвместната им дейност. За Маестрото е от съществено значение режисьорите, с които си партнира, да имат сходно отношение към творчеството. Серджо Леоне, Браян Де Палма, Бернардо Бертолучи, Джузепе Торнаторе, Клинт Истууд и Куентин Тарантино са не само партньори, но и добри приятели на големия майстор. Филмите, които са създали съвместно вече са с емблемата шедьовър пред името си и са отличени с редица международни награди. Тандемът Енио Мориконе - Сержо Леоне е култов в киното и доказателство за това са кинопродукциите "Имало едно време в Америка" и "Добрият, Лошият и Злият", отличителни за общото им творчество. Сравняват артистичната им връзка с тези между Айзенщайн и Прокопиев, Хичкок и Херман, Фелини и Рота. 

В повече от 50 годишната си кариера Енио Мориконе е композирал музиката на над 20 наградени с международни отличия филми. Твърди, че най-трудно пресъздава емоциите на любовта, но след изтънчената музикална фриволност  в "Малена" и разтърсващата "Любовна история" не мислим, че има нещо което го затруднява.  А вие?

Маестро Мориконе пристига за първия си концерт в България на 10 декември в зала „Арена Армеец”, организиран от Ивент Зона!

Билети за събитието могат да бъдат закупени на https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/,  https://ticketsbg.com/event.php?id=1045,  касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус”в зала „България”.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ