Криза в "Пирогов", всички уролози подадоха оставки

Криза в Пирогов, всички уролози подадоха оставки

Всички лекари и медицински сестри от урологичните клиники  в „Пирогов" са подали предизвестия за напускане тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение, съобщи bTV.

Молби за напускане са депозирали работещите в 1-ва и 2-ра клиника, както и  специалистите от единственото в България детското отделение по урология.  Медиците са прибягнали до крайната мярка след като по техни твърдения, в продължение на години са подавали сигнали срещу шефът на анестезиолозите д-р Цветан Борисов, за грубо поведение.

Напускащите твърдят, че  са подложени на постоянен тормоз от негова страна „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”.

По думите на уролозите, д-р Борисов си е позволявал да влиза в операционна зала и да крещи по време на операция. Според тях, началникът на анестезиолозите нарочно изнервял обстановката, от което пък страдат и пациентите. Нито предходното, нито настоящото ръководство на болницата за спешна помощ обаче са взели отношение по въпроса.

По информация на БНР, заради оставките в Министерство на здравеопазването са извикани директорът на "Пирогов" д-р Стоян Миланов и шефът на клиниката по урология проф. Славчо Кънчев.

Очаква се официален  коментар от страна на ръководството на „Пирогов”, както и от страна на д-р Цветан Борисов.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ