Министър Трайков представя България на среща на високо ниво за туризма в Лондон

Министър Трайков представя България на среща на високо ниво за туризма в Лондон

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще представи България на среща на министрите на туризма в Лондон. Тя ще се проведе утре и е организирана от Световната туристическа организация. Форумът се свиква в рамките на Световното туристическо изложение World Travel Market, което ще се проведе за 32-ри път от 7 до 10 ноември в британската столица. На срещата ще бъдат обсъдени развиващите се пазари в сектора, бъдещето на туризма в Средния и Близкия изток и Северна Африка, както и туристически политики след пика на кризата. Надвечер същия ден министър Трайков ще има среща в българското посолство и с представители на лондонския Citi Club.

България ще се представи на туристическото изложение WTM в Лондон за 31-ви път. В нашата делегация участва и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Тазгодишното ни присъствие е с национален щанд от 292 кв. м. Заедно с МИЕТ в него се включват 22 туристически фирми и общински администрации с акцентr върху културния, балнео-, спа- и уелнес туризма. Програмата предвижда работни срещи с туроператори, с представители на водещи английски и паневропейски медии, уъркшоп и други.

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. За тазгодишното издание се очакват над 5 000 изложители и повече от 47 000 посетители.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ