Обмислят промяна в туристическото лого на България

Обмислят промяна в туристическото лого на България

Обмислят промяна в туристическото лого на България

Туристическото лого на България, за чиято изработка бяха платени 240 хил. лв. и с което страната ни се рекламираше в последните 8 г., вероятно ще бъде променено. Икономическото ведомство е стартирало процедура за възлагане на обществена поръчка на стойност 2,264 млн. лв. (без ДДС) за изработка на стратегия за нов национален и регионални туристически брандове, съобщи в. „Труд”.

Стратегията е финансирана по ОП “Регионално развитие”. В нея се включва анализ на досегашното представяне на България като туристическа дестинация в чужбина и проверка на това дали на външните пазари логото се асоциира с България. Ако се установи, че то вече се е наложила като трайно установен символ сред чужденците, може и да не се замества с ново.

Кандидатите с предложения за рекламна стратегия на страната като туристическа дестинация ще могат да подават офертите си до 5 март. Отварянето на предложенията предстои на следващия ден. Срокът за изпълнение на поръчката е 6 ноември т.г.

Освен с анализа и възможната изработка на ново национално лого изпълнителят трябва да подготви и поне един пилотен регионален туристически бранд, както и набор от символи и продуктови туристически брандове, гласи програмата. Всички тези изработки трябва да се тестват на вътрешния пазар и в международна среда.

Изборът на изпълнител ще бъде определен от цената, маркетинговите анализи и стратегиите за национален и регионални туристически брандове. Изискване е кандидатите да докажат оборот от подобен тип дейност в размер на общо 2,264 млн. лв. от 2008-а до 2010-а. Тази сума е равна на стойността на поръчката.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ