Обявиха тревога от наводнения на реките Марица и Тунджа

Обявиха тревога от наводнения на реките Марица и Тунджа

Обявиха тревога от наводнения на реките Марица и Тунджа

Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа обяви код за тревога. За река Марица при Харманли е обявен червен код за опасност и оранжев код за река Марица при Първомай, Пловдив и Свиленград. С жълт код са обявени реките Сазлийка при Гълъбово и Тунджа при Ямбол.

Според данните от Системата за предупреждение за опасни явления "Европа", поддържана от НИМХ за България, е обявен жълт код за количеството очаквани валежи за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян и Пазарджик, предава БГНЕС.

Министерството на околната среда и водите изпрати предупреждение до Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи и областните управители за повишено внимание към поречията на Янтра, с притоците на Росица и Джулюница; Марица с притоците Чепинска, Въча, Чепеларска, Мечка, Хасковска, Харманлийска, Стряма и останалите леви притоци на Марица до границата; и река Тунджа.

Турция и Гърция са предупредени за очакваната висока вълна в долното течение на Марица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ