Отварят двореца "Кричим" за гражданите

Отварят двореца Кричим за гражданите

Отварят двореца "Кричим" за гражданите

"Смятам, че е полезно двореца "Кричим" да се отвори за гражданите и смятаме да направим това от есента не само за конференции и семинари, но и да има определени дни или месец, в които ще бъде отворено за посещения". Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

Министерски съвет днес прехвърли управлението на ловното стопанство и двореца "Кричим" на финансовото министерство, предаде БГНЕС. След заседанието на кабинета, Дянков обеща МФ "временно да пази резиденцията, докато има решение за тези резиденции как да се използват по-добре". "Бюджетът на резиденцията е около 700 хил. лева на година и финансово нещата изглеждат добре, по-скоро въпросът е как да се използва", коментира Дянков.

"Там са се случвали доста интересни исторически събития, за които малко се знае. Например, непосредствено преди убийството на Александър Стамболийски през 1923 година, той е бил предупреден и е решил, че там ще бъде мястото, в което е най-възможно той да успее да се съхрани и на път за там, Стамболийски е бил хванат", разказа Дянков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ