Тролейбусни жици убиха жена в Пловдив

Тролейбусни жици убиха жена в Пловдив

Тролейбусни жици убиха жена в Пловдив

Камион, превозващ багер на ремаркето си, е скъсал вчера контактна мрежа на тролейбуси край колелото на Централна гара в Пловдив. Оголените жици паднали и ударили жестоко 42-годишна жена, която загинала на място, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" Радослав Начев.

Жертвата намерила смъртта си около 18:30 ч., докато пресичала спокойно бул. „Васил Априлов” на пешеходната пътека. Очевидци съобщават, че жиците шибнали жената като камшици толкова силно, че отнели веднага живота й. Камионът, чийто товар бил извънгабаритен, спокойно продължил пътя си, без да спре дори.

Пострадали са още таксиметрова кола, чийто покрив е изкривен, както и автобус на градския транспорт, на който са били счупени няколко прозореца. За щастие вътре е нямало пътници, тъй като рейсът е отивал към гаража си. 

Навременно отзовалият се медицински екип не успял да спаси живота на жената. Шофьорът на камиона, причинил трагедията, заявил пред полицията, че не е спрял, защото не разбрал какво се е случило. Вината обаче вероятно е именно у 56-годишния водач на камиона, който е превозвал извънгабаритен товар и така е застрашавал движението по улиците на града.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ