Депутатът Георги Свиленски: Не се отказваме от втори вот на недоверие

Депутатът Георги Свиленски: Не се отказваме от втори вот на недоверие

Депутатът Георги Свиленски: Не се отказваме от втори вот на недоверие

"Не е сглобка, не е некоалиция, имаме класическа коалиция - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Би трябвало да има сътресение или отражение изборният резултат върху управлението. Не се отказваме от втори вот на недоверие, който би трябвало да получи подкрепа", заяви пред БНТ Георги Свиленски от БСП. По думите му темата ще бъде националната сигурност. "Искаме оставката на военния министър Тодор Тагарев", допълни Георги Свиленски.

Във връзка с предстоящите местни избори на 29 октомври Георги Свиленски коментира, че доверието в машинния вот е сринато.

Хубаво е, че Европейската комисия подхвана случая за договора с "Боташ", посочи той и припомни, че парламентарната група на БСП е сезирала прокуратурата и е настоявала за анкетна комисия за договора с "Боташ". „ГЕРБ и ПП критикуват, и те критикуват, а оставиха същите тези хора, които подписаха договорите - и "Булгаргаз", и "Булгартрансгаз", директори, надзорни съвети, ги оставиха да си заемат постовете, ама казват: "Това, което са направили, не е хубаво". Айде да решат хубаво ли е или не е хубаво. И, ако е хубаво, да дойдат пред вас и да кажат, че този договор е в полза на България и не ощетява европейските интереси. А, ако не е хубаво, съответните хора да си понесат отговорност, защото това са хора, назначени пак казвам от служебния кабинет и от президента", каза още Георги Свиленски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ