Минчев: Нe ce притесняваме дали меморандумът с "Джемкорп" ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС

Минчев: Нe ce притесняваме дали меморандумът с Джемкорп ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС

Минчев: Нe ce притесняваме дали меморандумът с "Джемкорп" ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС

Атаките на служебният министър на енергетиката Росен Христов към предишното правителство са политически. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

По думите му прави впечатление, че Христов говори целенасочено срещу "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", при положение че 4 партии са били в предишното правителство.

Минчев каза още, че нямат притеснения дали меморандумът с "Джемкорп" ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС, тъй като по думите му в него няма нищо притеснително. Става въпрос за необвързващ меморандум с намерения за инвестиции, каза Минчев.

За втория мандат Никола Минчев каза, че са опитали да постигнат максимално широк консенсус около своята декларация с управленски приоритети. За третия мандат Минчев каза, че определящо ще бъде на кого ще бъде връчен, от това ще зависи евентуалната подкрепа на "Продължаваме Промяната".

Ако третията мандат отиде в ДБ, те са наш естествен партньор, с тях разговорите биха били най-лесни и най-продуктивни.

За хипотезата мандатът да отиде при "БСП за България" Никола Минчев каза, че на покана за среща ще се отзоват.

Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно. Да влезем в управление не е на всяка цена, не можем да правим безпринципни компромиси, каза още Никола Минчев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ