Таксите за роуминг падат до края на 2015 г.

Таксите за роуминг падат до края на 2015 г.

Таксите за роуминг падат до края на 2015 г.

Европейският парламент гласува таксите за роуминг в ЕС да бъдат премахнати до Коледа на 2015 г. Мярката е част от по-широкото предложение на Еврокомисията – регламент за „Свързан континент“ (единен пазар в областта на далекосъобщенията), съобщиха от пресцентъра на ЕК.

„Ето това очакват гражданите на ЕС. Всички вярваме, че това е мисията на ЕС –  да се премахват ограниченията, така че животът ни да става по-лесен и по-евтин. Почти всички зависим в ежедневието си от мобилните си телефони и интернет. Редно е да знаем за какво плащаме, да не се чувстваме измамени и да имаме възможност да променим избора си.  Нека компаниите бъдат в услуга на всички ни“, коментира заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за програмата в областта на цифровите технологии Нели Крус.

Окончателното споразумение по него се очаква да бъде постигнато до края на 2014 г.

Регламентът за „Свързан континент“ беше предложен от ЕК през септември 2013 г. Той има за цел да ни доближи действително до единен пазар на далекосъобщенията в ЕС чрез премахване на таксите за роуминг, гарантиране на отворен интернет за всички (чрез забрана за блокиране на съдържание или намаляване на скоростта на връзката при ползване на определен вид съдържание), координиране на процедурите за издаване на лицензи за ползване на радиочестотния спектър за безжични широколентови комуникации и повече предимства за потребителите – прозрачни договори при ползването на всички видове интернет и улеснено преминаване към друг доставчик.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Apple представи първите си очила за смесена реалност
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици