Китай отвори 10 000 сервизни пункта за рециклиране на батерии

Китай отвори 10 000 сервизни пункта за рециклиране на батерии

Министерството на промишлеността и информатизацията на Китай съобщи, че страната е изградила повече от 10 000 сервизни пункта за рециклиране на батерии. През първите пет месеца на тази година в тях вече са рециклирани около 115 000 тона, което надхвърля общото количество за миналата година, предаде Радио Китай.

Китай, един от най-големите световни производители и потребители на тези компоненти, през последните години се сблъска с огромно нарастване на извеждането от експлоатация на батерии. Ключов фактор за успешно справяне с това предизвикателство е напредъкът, постигнат в технологията за рециклиране и нейното приложение в индустрията. Понастоящем съществуват технологии за възстановяване на компонентните елементи от батериите - като никел, кобалт и литий - но има място за подобрение както на ефективността, така и на капацитета.

Рециклирането на батерии е от голямо значение за стабилизиране на доставките на ресурси, опазване на околната среда и осъществяване на здравословно и устойчиво индустриално развитие. Страната ще отговори на предизвикателството с нови мерки и политики, поддържащи развитието на технологии за рециклиране.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ