Amazon планира да обучи 2 милиона души за работа с изкуствен интелект

Amazon планира да обучи 2 милиона души за работа с изкуствен интелект

Amazon планира да обучи 2 милиона души за работа с изкуствен интелект

В нова инициатива, наречена AI Ready, Amazon се ангажира да предостави безплатно обучение за работа с изкуствен интелект на 2 милиона души в световен мащаб до 2025 г.  

Идеята следва инвестициите на компанията в областта на облачните изчисления, които вече са осигурили безплатно обучение на повече от 21 милиона души, съобщи Нова телевизия. Гигантът за електронна търговия ще предложи 8 безплатни курса, от които 5 ще бъдат за  софтуерни инженери, а 3 - за бизнес лидери.

През следващите 5 години 92% от компаниите очакват да използват изкуствен интелект, а 93% от работодателите се надяват да разчитат на инструменти с генеративен изкуствен интелект, сочи проучване, проведено от Amazon Web Services и Access Partnership. Според данните близо 73% от бизнесите смятат, че е важно да наемат хора с познания за изкуствения интелект, но 3-ма от всеки 4 работодатели казват, че не могат да намерят подходящите специалисти, от които се нуждаят.

„Изкуственият интелект е най-трансформиращата технология на нашето поколение. Ако искаме да отключим пълния ѝ потенциал за справяне с най-предизвикателните проблеми в света, трябва да направим обучението достъпно за всеки, който има желание да учи“, коментира Свами Сивасубраманиан от Amazon Web Services.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ