Iberdrola ще доставя слънчева енергия на Meta

Iberdrola ще доставя слънчева енергия на Meta

Iberdrola ще доставя слънчева енергия на Meta

Avangrid, дъщерното дружество на Iberdrola в Съединените щати, специализирано във възобновяема енергия, подписа договор с Meta за доставка на 240 MW слънчева енергия от завода True North, който Avangrid изгражда в Тексас, като съобщиха от енергийната компания, предава cincodias.elpais.com.  

Заводът True North ще осигури електричество на центъра за данни, който Meta изгражда в Темпъл, Тексас. Този завод, който ще бъде първият на компанията в южния щат, ще влезе в експлоатация в началото на 2025 г. като се планира да бъдат наети 200 души. Очаква се заводът да плати повече от 40 милиона долара (37,1 милиона евро) данъци върху имуществото през следващите 25 години. 

Avangrid е третата по големина компания в Съединените щати по отношение на възобновяемата енергия, с повече от 8,6 GW инсталирани възобновяеми мощности, включително 1,1 GW слънчеви централи, които вече са изградени или предстои да бъдат завършени. Освен това има проекти в процес на разработка за слънчева, вятърна и морска енергия, както и за съхранение на батерии с обща мощност над 25 GW. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ