Инвестицията в екипа е основата на бизнес успеха

Инвестицията в екипа е основата на бизнес успеха

Инвестицията в екипа е основата на бизнес успеха

Г-н Чернев, Kaufland беше обявена за най-голямата частна фирма у нас. Как се постига такъв успех?

С много работа, упоритост, постоянство и разбира се – със смелост и страст. Формулата ни е ясна – правилен бизнес модел и професионално изпълнение, в центъра на което е поставен клиентът. Всичко това е подплатено с много работа, с непрекъснати анализи и прогнози, с гъвкавост и адаптация и не на последно място – със смелост за новото. В основата, обаче, е екипът. Той е фундаментът, върху който не спираме да градим. Разбира се, безспорен успех е, че сме най-голямата компания в България. Достигнахме 2 млрд. оборот през 2023 г., а нетната ни добавена стойност към българската икономика надхвърля 1.63 млрд. лв. Екипът ни е повече от 7000 души в цялата страна и това са факти, които говорят сами за себе си.

През януари Kaufland България бе сертифицирана като Top Employer за шеста поредна година, при това с рекорден резултат, какво ви мотивира да продължавате да подобрявате постиженията си?

Ето това постижение е нещо особено важно за нас. За 6-та поредна година преминаваме през сертификация на процесите, условията и грижата, която предоставяме като работодател и фактът, че през тази година имаме рекордно висок резултат, е вече нещо изключително важно и показателно. В 8 от категориите на международния одитор Top Employers Institute, компанията ни е изпълнила 100% от изискванията за грижата към служителите. Общият резултат от сертифицирането е 94% - един от най-високите в България.

Сред категориите-отличници в сертификацията ви като Top Employer са „Бизнес стратегия“ и „Лидерство“, разкажете ни какво отличава Kaufland във всяка от тях?

Това, което ни отличава, е подкрепящата и развиваща среда, която предлагаме. Когато екипът е толкова голям, толкова разнообразен – и като интереси, и като длъжности, възраст, дори като култура и специфики на отделните населени места, тогава със сигурност един от критериите за успех е подкрепящата и адаптираща работна среда. Ние вярваме в многообразието, идентифицираме най-силните черти на колегите ни и ги развиваме заедно. 80% от колегите ми, които са на мениджърски позиции, са вътрешно развити – тоест, преминали са през различни нива в компанията. Ето това е числото, което показва истинския ефект от инвестицията ни в екип. Която между другото за 2023 г. възлиза само за обучения и развитие на колегите ми в цялата страна, на над 400 000 лв.

Какви са плановете за екипа ви през 2024 г. ?

Да става още по-голям, разбира се! Като цяло плановете ни и през тази година са много амбициозни и ще продължим да растем – от брой обекти и служители, през инвестиции в качество и асортимент, до доволни клиенти и принос към българската икономика. С професионалния екип на Kaufland България сигурен съм, ще успеем да осъществим всичко!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ