Китайската Country Garden обяви дефолт по доларовите си облигации

Китайската Country Garden обяви дефолт по доларовите си облигации

Китайската Country Garden обяви дефолт по доларовите си облигации

Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings Co. за пръв път обяви дефолт по доларовите си облигации, съобщава Bloomberg.

Компанията не е извършила лихвените плащания по дълга от 15,4 млн. долара, когато те са били дължими на 17 септември, и не го е направила през 30-дневния гратисен период, който изтече миналата седмица. Фактът, че Country Garden не е извършила лихвени плащания по дълга по време на гратисния период, представлява неизпълнение на задълженията, заяви попечителят Citicorp International Ltd. в известие до облигационерите.

По-рано този месец Country Garden заяви в отговор на запитване на агенцията, че "вероятно няма да може да изпълни" своевременно задълженията си по всички доларови облигации поради "дълбоката корекция на китайския жилищен пазар и спада в продажбите".

Строителният предприемач е изправен пред преструктуриране на дълга, което беше предвестено от наемането на консултанти за преразглеждане на капиталовата му структура.

Общият дълг на Country Garden Holdings е около 186 млрд. долара и компанията е сред най-големите длъжници в света сред строителните предприемачи.

Акциите на Country Garden спаднаха с 2,8% по време на търговията в Хонконг в сряда. Стойността им е спаднала със 74% от началото на тази година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ