Meta премества членовете на своя екип „Отговорен ИИ“ в други групи

Meta премества членовете на своя екип „Отговорен ИИ“ в други групи

Meta премества членовете на своя екип „Отговорен ИИ“ в други групи

Meta Platforms (META.O) разпределя членовете на своя екип за “Отговорен ИИ (изкуствен интелект)“ (Responsible AI) между други групи в компанията, където те ще продължат да работят за предотвратяване на вредите, свързани с изкуствения интелект, съобщи компанията в събота, цитирана от Ройтерс.

Говорител на Meta, която е собственик на Facebook, заяви в изявление, изпратено по електронната поща, че компанията възнамерява да използва служителите при разработката на основните продукти и технологии.
Повечето от членовете на екипа за „Отговорен ИИ“ ще се преместят в генеративния изкуствен интелект "и ще продължат да подкрепят съответните междуведомствени усилия на Meta за отговорно разработване и използване на изкуствен интелект", се казва в изявлението.

Някои членове ще се насочат към инфраструктурата на ИИ.

"Продължаваме да даваме приоритет и да инвестираме в безопасното и отговорно разработване на ИИ и тези промени ще ни позволят да се мащабираме по-добре, за да отговорим на бъдещите си нужди", каза говорителят.

Изданието The Information бе първото, което съобщи за този ход.

През октомври гигантът в сферата на социалните медии започна да внедрява генеративни инструменти за изкуствен интелект, които могат да създават съдържание като фонове на изображения и варианти на написан текст за всички рекламодатели.

Портфолиото от продукти с ИИ на Meta включва нейния езиков модел "Llama 2" и чатбот с ИИ, наречен Meta AI, който може да генерира текстови отговори и фотореалистични изображения.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ