Microsoft се отказа от производството на смартфони

Microsoft  се отказа от производството на смартфони

Microsoft прекрати производството на сгъваемия си смартфон Surface Duo 2, който беше пуснат на пазара преди почти две години. Причината за това решение е слабото търсене и липсата на резервни части, пише порталът Windows Central.

Някои потребители на Surface Duo 2, чиито смартфони са се повредили, са получили съобщение от екипа за поддръжка на Microsoft, че вече няма налични резервни смартфони, след което са им били възстановени платените сума. Освен това Microsoft няма да пусне актуализацията Android 13 за Surface Duo 2, тъй като е преместила екипа за разработка в проекта Android Teams Rooms.М

Моделът Surface Duo 2 беше представен през септември 2021 г.  След пускането на смартфона на пазара Microsoft направи няколко актуализации, за да подобри производителността му, но те не винаги бяха успешни.

Така през май 2023 г. компанията въведе  модернизация, която предизвика много проблеми с устройството. Последната актуализация на Android за Surface Duo 2 беше пусната през октомври 2022 г., когато той получи версия 12 на операционната система. Това беше последният смартфон в гамата на компанията, добавя Windows Central.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ