OpenAI ще прави суперинтелект с привличане на допълнителен капитал от Microsoft

OpenAI ще прави суперинтелект с привличане на допълнителен капитал от Microsoft

Американската компания OpenAI, разработчик на популярния чатбот ChatGPT, планира да привлече допълнително финансиране от Microsoft Corp. за създаване на универсален изкуствен интелект - /UII/ - компютърна програма с човешки интелект, каза шефът на OpenAI Сам Алтман в интервю за Financial Times.

По-рано тази година Microsoft инвестира $10 милиарда в разработчика. Инвестициите са направени като част от многогодишно споразумение, пише изданието, позовавайки се на свои източници.

Алтман каза, че очаква да набере "много големи суми финансиране с течение на времето" от Microsoft и други инвеститори, за да покрие разходите за създаване на по-напреднали модели с изкуствен интелект. "Предстои дълъг път и много работа за създаване на изчислителен потенциал, преди да се появи Универсален изкуствен интерект", каза шефът на OpenAI. "Разходите за обучение са просто огромни", добави той. „Нашият план е да създадем Универсален изкуствен интерект, да разберем как да го направим безопасен и какви ще бъдат ползите от него“, каза Алтман и отбеляза, че е зает да изучава два въпроса - създаване на „суперинтелект“ и генериране на изчислителна мощност за тази нова задача.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ