Шефът на Goldman Sachs попари новогодишно служителите си с мащабни съкращения и орязани бонуси

Шефът на Goldman Sachs попари новогодишно служителите си с мащабни  съкращения и орязани бонуси

Шефът на Goldman Sachs попари новогодишно служителите си с мащабни съкращения и орязани бонуси

Изпълнителният директор на Goldman Sachs Group Дейвид Соломон съобщи на служителите за предстоящите съкращения на персонала през следващите седмици, пише Financial Times, който има достъп до кореспонденцията на Соломон със служителите и за което съобщава и Инетрфакс.

„Обсъжданията за съкращенията все още продължават, но очакваме, че съкращаването на персонала ще се случи през първата половина на януари“, – каза главният изпълнителен директор на Goldman Sachs в съобщение до служителите на банката.

"Има много фактори, които влияят върху бизнес пейзажа. Те включват затягане на паричната политика и в резултат на това забавяне на икономическата активност", добави Соломон. "Ръководството на компанията се фокусира върху това как да я подготви за тези трудности."

По-рано медиите съобщиха, че Goldman Sachs планира да съкрати 8% от служителите на банката, чийто общ брой е около 49 хиляди души. В същото време банката също възнамерява да намали бонусите с 40% за онези служители, които не подлежат на съкращения.

Goldman Sachs вече беше съкратил персонал по-рано тази година на фона на несигурността в световната икономика, което доведе до спад на приходите и необходимостта от намаляване на разходите. По това време обаче банката уволнява само няколкостотин служители. Сега засегнати могат да бъдат около 4 хиляди души.

Акциите на Goldman Sachs паднаха с 0,3% по време на търговията в САЩ в сряда. От началото на годината капитализацията на банката е намаляла с 10,9% и в момента възлиза на около 115,8 млрд. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ