Южна Корея глобява Tesla с 2,2 млн. долара за спестена за пробега информация

Южна Корея глобява Tesla с 2,2 млн. долара за спестена за пробега информация

Антитръстовият регулатор на Южна Корея заяви, че ще наложи глоба в размер на 2,85 милиарда вона ($2,2 млн.) на Tesla за това, че не е уведомила клиентите си за по-късия пробег на своите електрически превозни средства при ниски температури, съобщава Nikkei Asia.

Корейската комисия за справедлива търговия (KFTC) заяви, че Tesla е преувеличила „пробега на автомобилите си с едно зареждане, ефективността на разходите за гориво в сравнение с бензиновите превозни средства, както и производителността на своите суперчарджъри“ на официалния си местен уебсайт от август 2019 г. до скоро.

Пробегът на автомобилите на производителя на електромобили в САЩ намалява при студено време с до 50,5% в сравнение с това, което се рекламира онлайн, се казва в изявление на KFTC.

Междувременно производителят на електрически автомобили заяви, че е доставил рекордните 1,3 милиона автомобила миналата година, с 40% повече в сравнение с 2021 г. Но компанията, ръководена от милиардера Илон Мъск, не успя да изпълни прогнозите за продажби на Wall Street за последните месеци на годината. Акциите паднаха с повече от 12% във вторник (3 януари) след съобщението. В изявление до инвеститорите Tesla каза, че трябва да се справи със „значителни предизвикателства, свързани с Covid и веригата за доставки през цялата година“.

Акциите на Tesla се сринаха с 65% през 2022 г. - най-лошата година от излизането на борсата през 2010 г. - тъй като инвеститорите се тревожеха за прекъсвания в производството, опасения за забавяне на търсенето и фокуса на Илън Мъск върху новопридобития Twitter.

.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ