Започва строителството на сградите, изцяло финансирани чрез KoHousing

Започва строителството на сградите, изцяло финансирани чрез KoHousing

Започва строителството на сградите, изцяло финансирани чрез KoHousing

KoHousing е програма, чрез която хората могат да закупят недвижим имот на атрактивна цена, близка до неговата себестойност. Вече като собственици, те могат да запазят имота за собствени нужди или да го продадат на по-високите, пазарни цени още по време на строителството. В повечето случаи чрез KoHousing се постига висока възвръщаемост, надхвърляща 50%.

Програмата дава на собствениците и допълнителна възможност, при която те могат да искат индивидуални промени в проекта и разпределението на закупения от тях недвижимия имот, бил той за жилищни нужди или за специфичен бизнес (търговски обект, медицински център, спортна зала и др.).

KoHousing, накратко казано, представлява ранно закупуване на недвижим имот на значително по-ниска цена, като купувачът става и собственик в терена на бъдещия обект още в самото начало. А от своя страна компанията, изпълнител на по-ранен етап акумулира допълнителни средства за самото строителство.

Програмата е създадена през 70-те години на миналия век в Дания, като тогава основната ѝ цел е била да задоволи жилищните нужди на хората чрез тяхното финансово самоучастие в строителството, с което да постигнат и по-ниска стойност на недвижимия имот. Днес тя е придобила по-различен вид и вече е широко разпространена в Европа и САЩ. Компаниите от групата на Konstruktive развиват KoHousing в България, като са я адаптирали спрямо българското законодателство и българските традиции.

През 2024 г. Konstruktive започва изграждането на сградите, изцяло финансирани с KoHousing.

Сградите ДИАГОНАЛИ се намират в бързоразвиващите се територии на кварталите ж.к. Левски. Кварталите се застрояват бързо, като трябва да се отбележи, че те има редица предимства:

  • по-чист въздух, заради местоположението си в периферията на града;
  • повече свободни територии, които не подлежат на застрояване, съгласно действащите устройствени планове;
  • изграждането на изцяло нова инфраструктура;
  • бързи комуникационни връзки към другите части на София чрез скоростните тангенти;
  • бърз достъп при излизане от Столицата;

За ж.к. Левски безспорно предимство е и новоизграждащото се метро, което съвсем скоро ще влезе в експлоатация.

Konstruktive проектира и инвестира и в сгради от много висок клас, като проектантите на компанията са насочили своите усилия към изграждането на инвестиционни проекти с нов поглед към съвременната архитектура и функционалност, задоволяваща нуждите на модерния човек.

Комплекс СИНЕВИР е един от най-новите и най-модерни жилищни комплекси на Konstruktive. Още за комплекс СИНЕВИР може да прочетете тук.

Арх. Вержиния Николова, управител на компаниите Konstruktive

www.konstruktive.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ