Жегата в Лондон удари базата данни на Google и Oracle

Жегата в Лондон удари базата данни на Google и Oracle

Жегата в Лондон удари базата данни на Google и Oracle

Центровете за данни на Google и Oracle в Лондон спряха работа във вторник след регистрираните рекордни горещини във Великобритания. Случилото се доведе до това, че много уебсайтове излязоха от строя, съобщава Bloomberg. 

И двете компании цитираха проблеми с „охладителните системи“ като причина за срива. Първото съобщение на Oracle се появи на страницата ѝ с услуги късно сутринта вчера в Ню Йорк. В него се отбелязва, че „необичайните температури“ са засегнали облака и мрежовото оборудване в звеното ѝ в Южен Лондон.

До следобед Google на Alphabet сигнализира за сходен проблем, отново в Лондон. На сайта си за клиентска поддръжка компанията посочва, че сривът е засегнал „малък кръг“ от потребителите ѝ на облачни услуги. Google каза, че спира някои части от облачните си услуги, „за да попречи на увреждането на машините и на продължителен срив“.  Няколко часа по-късно Google все още отбелязваше някои от облачните си услуги като паднали в региона. Услугата за уеб хостинг WordPress обвини проблемите на Google за срива на платформата ѝ в Европа.

Температурите достигнаха над 40 градуса по Целзий във Великобритания, а в Лондон възникнаха няколко пожара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ