Ветеран от Втората световна война се дипломира на 94 години

Ветеран от Втората световна война се дипломира на 94 години

Не всеки може да завърши университет след като приключи със средното си образование. Понякога животът ни изправя пред изненадващи обрати. Но никога не е късно да се образоваме. Свидетелство за това е житейската история на американския ветеран от Втората световна война Антъни Бруто (94 г.). Днес той се дипломира като висшист на випуск 2015 на Университета на Западна Вирджиния в Щатите. За завършването му съобщава учебната институция в профила си в Twitter. 

Бруто се записва да учи в университета през далечната 1939 г., но се случва войната и след това други неотложни неща го спират да завърши. "Винаги е било важно за мен да се дипломирам", разказва той.

По време на войната служи в американските Военновъздушни сили. След нея се връща на лекции, но е принуден отново да спре да ги посещава, за да работи за прехраната на семейството си - става авиомеханик. 

Когато бил дете, Бруто имал хоби да измайсторява разни неща от дърво - украшения или дори ключ, използван за кутия за сладки на майка му. Надявал се да превърне хобито си в професия, създавайки полезни неща. Както на много студенти обаче и на него се случило да приеме, че първоначалната специалност, която избрал - изкуствата, едва ли ще е толкова полезна. Затова впоследствие се прехвърлил да учи физическо възпитание и индустриални изкуства. Известно време работил в магазин за украшения и съвенири от дърво и метал.

Когато усетил правилния момент преди няколко години, Бруто се записал още веднъж в университета с надеждата, че ще може да завърши бакалавър "Изкуства" по програма, специално развита за по-възрастни студенти, прекарали години наред извън класната стая. С нея днес сбъдва мечтата си да изучи това, което го радва. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ