Мениджър на телефона

Мениджър на телефона

Мениджър на телефона

Д-Р МЕТОДИЯ ЧАДИКОВСКИ заема поста генерален мениджър на "Рош България" от юли 2010 г. Работил е като хирург, преди да се насочи към кариера във фармацевтичната индустрия през 2000 г., когато започва в представителството на "Рош Македония". През следващите 6 години се издига от медицински представител до мениджър на екип "Онкология". През 2006 г. спечелва позицията генерален мениджър за новото подразделение на компанията в Черна гора. Уменията на д-р Чадиковски като мениджър успяват да затвърдят лидерските позиции на "Рош"* на фармацевтичния пазар в България и днес още повече пациенти имат достъп до съвременно лечение на тежки заболявания като рак, ревматоиден артрит, анемия, хепатит. Методия Чадиковски е завършил медицина в Университета в Скопие, Македония, и има придобита степен магистър по бизнес администрация от Университета в Шефийлд.

- Кой води - вие или телефонът ви?

- Аз винаги водя, освен когато нямам пълно доверие на някого. А в днешно време телефоните са създадени да ни помагат, но не бива да се оставяме те да ни водят.

- Какво замени телефонът в ежедневието ви?

- До голяма степен лаптопа - обикновено като пътувам, вече не нося лаптоп, просто имам достъп до всичко през телефона. Записаните срещи в календара много ме улесняват в планирането на времето. Дори когато спортувам, използвам телефона и различни приложения, за да отчитам постиженията си. А децата ми го използват, за да се разнообразяват, когато се налага да се видим с приятели на ресторант например.

- Какъв модел ползвате?

- iPhone 6. "Рош" ползва този вид телефони, защото отговарят на корпоративните изисквания за сигурност.

- Защо го избрахте?

- В "Рош" обичаме иновациите, а те най-бързо навлизат в ежедневието ни чрез модерните умни устройства. Лесно го използвам, а за мен това е важно. Има и по-голям екран, което е удобно, в случай че трябва бързо да прегледам някакъв документ.

- За какво най-честно ви служи - разговори, достъп до електронна поща, социални мрежи, гледане на телевизия?

- Най-често си преглеждам електронната поща и разговарям, участвам в дистанционни срещи. Правя снимки, клипове, слушам музика, такива неща.

- Коя е най-приятната новина, която научихте в телефонен разговор?

- Най-приятни са ми новините, които научавам от децата, когато се налага да пътувам служебно. Така се чувствам спокоен за семейството си.

------------------------------------------------------------------------------

*ЛЕКАРСТВАТА НА "РОШ" се предлагат в България от повече от 85 години. Като самостоятелно юридическо лице "Рош България" е регистрирана през 2004 г. Фокус на компанията са медикаменти за лечение на сериозни заболявания - рак, хепатит, анемия, ревматоиден артрит и други. Мисията на "Рош" налага търсенето на нови, различни лекарства за тежки диагнози, които да водят до промяна на перспективите, за по-добър живот на пациентите и техните близки. "Рош България" има водеща позиция в сегмента на лекарствата по лекарско предписание няколко години поред. Основен приоритет на компанията са нуждите на пациентите и намирането на решения в здравеопазването, които да са полезни за всички страни. "Рош" е първата компания, която въведе понятието персонализирана или индивидуализирана медицина - тоест лекарствата се прилагат само на пациенти, на които се знае, че ще подействат. Това се прави след специфично изследване, например ХЕР2 тест при рак на гърдата.

Текстът е публикуван в сп. "Мениджър"

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават