Лудост и гени на бог

Лудост и гени на бог

Лудост и гени на бог

Лудост и гени на бог – това са двете качества, необходими, за да постигнете главозамайващ успех в стил Бил Гейтс, Ричард Брансън, Стив Джобс и Елън Мъск. Поне така смята бившата му съпруга, Жустин Мъск.

Като съосновател на PayPal и основател и главен изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Motors, Елън безспорно е достигнал до невиждани върхове.

Наблюденията, които Жустин е натрупала като негова половинка в продължение на 8 години, я карат да смята, че Елън и успешните лидери от неговия ранг живеят много по-различно от останалите.

„Тези хора имат склонност да са шантави и саможиви. Те са принудени да се справят с необичайни предизвикателства,” казва тя. „Те не мислят като останалите и виждат нещата от ъгли, които им разкриват нови идеи. Затова често ги смятат за луди.”

Жустин се запознала с Елън, когато била студентка в Queen’s University в Кингстън, Онтарио. Двамата сключили брак през 2000 година. Загубили първото си дете вследствие на синдрома на внезапната детска смърт, но после станали горди родители на близнаци, а след това и на тризнаци – все момчета.

Докато съпругът й се радвал на космически успех, писателката Жустин усещала как постепенно губи битката за вниманието му. Превърнала се в съпруга-трофей, както сама разкрива пред списание Marie Claire през 2010 година.

През 2008 година бракът на Жустин приключил, но тя не си тръгнала с празни ръце – вече разполагала с ценна и детайлна представа за успеха, каквато мнозина не успяват да си изградят. Един от важните уроци, които научила е, че човек не бива да преследва някаква цел само за да стане велик.

„Старайте се да преследвате мечти, защото са ви интересни и защото самият процес ви увлича. Екстремните личности комбинират гениалността и таланта си с „откачена” работна етика. Ако самата работа не успее да задържи вниманието ви, ще се преуморите, ще се сринете и ще бъдете смазани от конкуренцията. ”

След като откриете нещото, което ви влече, намерете проблем. Не търсете примери за подражание в стремежа си да го разрешите - бъдете готови сами да си проправите път, съветва тя.

Проправянето на този път не е въпрос само на психическа подготовка, но и на физическа. „Енергичността и издръжливостта са от ключово значение. Ако сте благословени с „божествени” гени, постарайте се винаги да сте във възможно най-добрата си физическа форма,” казва Жустин. „Така психиката ви също ще работи максимално във ваша полза.”

Шест седмици след раздялата им, Елън информирал бившата си съпруга, че е сгоден за младата британска актриса Талула Райли. Досега двамата са се бракосъчетавали и развеждали цели два пъти.

Лудостта и енергичността са необходими за постигането на главозамайващ успех, но мъдростта в любовта очевидно не е.  

Източник: Entrepreneur.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ