Още един полезен ефект на кафето

Още един полезен ефект на кафето

Още един полезен ефект на кафето

Пиенето на кафе всеки ден е добра профилактика срещу болестта на Паркинсон. До такъв извод стигнаха португалски учени. Те установили, че редовната употреба на ободряващата напика намалява с 25% риска от развитие на болестта.

По статитически път била доказана и пряка връзка между поеманото количество кафе и степента на защита. Споменатият вече процент на предпазване се постига при пиенето на две-три чашки всеки ден.

Наскоро се появиха и други данни, според които мъжете, започващи деня с чаша кафе, са с 60% по-малко изложени на риск от злокачествени заболявания, включително и рак на простата.

Сензационният извод беше огласен от американски учени въз основа на наблюденията им върху 50 000 мъже, които в продължение на двайсет години редовно изпиват по няколко чашки кафе.

„Кафето въздейства активно на инсулина, глюкозата и метаболизма като цяло, влияе положително и на нивото на половите хормони”, обясни тогава резултатите от наблюдението ръководителят на проекта Катрин Уилсън от Харвардското медицинско училище в Бостън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ