10 неща, които трябва да купувате втора употреба

10 неща, които трябва да купувате втора употреба

10 неща, които трябва да купувате втора употреба

В кризата много хора се научиха да пестят пари. Един от начините е да купуват вещи втора употреба. Поради тази причина сп. Time е направило класация на вещите, които трябва да купувате втора употреба, за да спестите пари. Вижте кои са те.

1. Коли

Употребявание автомобили не са за всеки, но потенциалните икономии от тях са огромни. Тяхното закупуване може да ви спести около 10,000 долара, ако търсите обикновен автомобил и повече от 30,000 долара, ако сте на пазар за луксозно превозно средство. Тъй като автомобилите се обезценяват най-бързо в първите три години, дори и покупката на кола, която е на една година, може да доведе до значителни икономии. Същото важи и за играчки за пораснали като лодки и мотоциклети.

2. Детски дрешки и принадлежности

Като се има предвид колко бързо растат децата, инвестирайки възможно най-малко за дрехи е умен залог. В допълнение към eBay и местни обяви има хиляди уебсайтове, които се специализират в "леко използваните" дрехи и вещи за бебета и деца.

3. Учебници

Средният студент дава някъде около 400 долара на семестър за книги и учебници. Може да спестите много, като закупите използвани учебници. Те вършат същата работа, но са на по-ниска цена, освен това в повечето случаи са добре запазени.

4. Видео игри

Има толкова много места, където можете да си купите втора употреба видео игри и DVD филми, че освен ако не търсите най-новите версии рядко има смисъл да купувате чисто нови. Когато ви омръзнат може отново да ги пуснете за продажба.

5. Мебели

Независимо дали предпочитате ретро маси, бюра и скринове или просто искате да спестите пари, втората ръка мебели могат да бъдат чудесна алтернатива вместо закупуването на нови. Изработени от дърво или метал мебели са най-добрата покупка втора употреба.

6. Фитнес уреди

Закупуването на каяк или фитнес уреди втора употреба, които след известно време събират прах в мазето, е най-добрата идея. Сайтът FitnessOutlet.com продава ремонтирано тренировъчно оборудване. В PlayItAgainSports.com можете да търсите сърф или ски, за да се отдадете на хобито си на ниска цена.

7. Инструменти

Инструментите са нужни във всяка къща, но рядко ги използваме. Затова купете втора употреба. Разбира се, ако купувате нещо с мотор първо се уверете, че той работи. Amazon.com също има отдел за ремонтирани инструменти на цени, които често са по-малко от половината на това, което трябва да платите при закупуването на нови.

8. Музикални инструменти

Повечето магазини, които продават музикални инструменти продават както нови, така и употребявано оборудване. След като ви омръзне да свирите на бас китара може да я продадете отново.

9. Декорации за вкъщи

Разбира се може да похарчите купища пари за огледала, лампиони и други вещи за вкъщи, но защо? Спокойно може да вземете тези неща втора ръка и да ви вършат същата работа. Ще спестите пари и вашия дом ще изглежда също толкова добре.

10. Официални дрехи

Ако се нуждаете от смокинг тип „Джеймс Бонд” ще намерите такъв втора ръка, обличан веднъж или два пъти най-много и то изгодно. Така ще си спестите купища пари от нещо, което няма да носите всеки ден.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19