Най-старата мъжка гигантска панда в света почина с евтаназия на 35 г.

Най-старата мъжка гигантска панда в света почина с евтаназия на 35 г.

Най-старата мъжка гигантска панда в света почина с евтаназия на 35 г.

Най-старата мъжка гигантска панда в плен почина на 35 години в тематичен парк в Хонконг след рязко влошаване на здравето.

Мечокът панса Ан Ан прекара по-голямата част живота си в Ocean Park след като той и женската му половинка бяха подарени на Хонконг от Китай през 1999 г. Женската панда, Яа Яа, почина през 2016 г. на 38-годишна възраст, което я направи най-старата женска панда, отглеждана в неволя.

„Паркът Ocean Park скърби за Aн Ан като член на семейството, който израсна с парка и изгради връзки с местните жители и туристите“, съобщиха от управата. „Ан Ан ни донесе приятни спомени с множество стоплящи сърцето моменти. Неговата интелигентност и игривост ще ни липсват“, каза в изявление Пауло Понг, шеф на Ocean Park Corporation.

Ан Ан имаше високо кръвно налягане, често срещано състояние сред този вид мечета. През последните три седмици беше държан далеч от погледа на посетителите в парка, тъй като здравето му показа явни признаци на влошаване. Мечето спря да употребява твърда храна и беше значително отпаднал през последните дни. Миналата седмица стотици написаха коментари в страницата на Ocean Park за състоянието на Aн Ан, пожелавайки му бързо възстановяване. 

В крайна сметка Ан Ан  беше евтаназиран, за да се предотвратят по-нататъшни страдания. Това стана в четвъртък сутринта, след като ветеринарен консилиум на Ocean Park и правителствените власти се консултираха с Китайския център за опазване и изследване на голямата панда, обясниха от Ocean Park.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ