The Chainsmokers ще свирят от ръба на космоса

The Chainsmokers ще свирят от ръба на космоса

The Chainsmokers ще свирят от ръба на космоса

Американската DJ и продуцентска група The Chainsmokers има космически мечти - след няколко години да свири на 30 километра над Земята, съобщават от Асошиейтед Прес. Музикантите от групата - Дрю Тагърт и Алекс Пол възнамеряват да участват в един от пилотните полети на ново създадената компания за космически туризъм „World View“, планиран за 2024 г. Двамата ще пътуват и свирят в специална капсула под налягане, която ще се издигне над земното кълбо с помощта на стратосферен балон, а изпълнението им ще бъде записано директно във вътрешността на капсулата, като това ще позволи на зрителите да изпитат музиката и пътуването от първо лице.

Постижението ще направи Тагърт и Пол първите музикални, които ще свирят от ръба на космоса, казва Райън Хартман, главен изпълнителен директор „World View“.

„Винаги сме мечтали да отидем в космоса и сме развълнувани да си сътрудничим с „World View“, за да имаме възможността да изживеем това приключение. Знаем, че гледките към Земята и космоса ще бъдат невероятни и вдъхновяващи и се надяваме да използваме този полет за творчество в бъдещи проекти.“, казват в изявление The Chainsmokers.

„World View“ е част от новата вълна частни фирми за изследване на космоса и туристически полети от типа на „Blue Origin“, „Virgin Galactic“ и „SpaceX“. Всяка капсула на „World View“ е планирано да побира по осем пътника и да достига максимална височина от 30 480 метра. Всеки полет ще е с продължителност от 6 до 12 часа.

The Chainsmokers имат съвместна песен с Coldplay, пет хита в Топ 10 на „Billboard Hot 100“ и награда Грами.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ