Лесни тактики за интеграция в социалните медии

Лесни тактики за интеграция в социалните медии

Лесни тактики за интеграция в социалните медии

Никоя марка няма да има достойно присъствие без интегриране на различни канали в социалните медии. Ето няколко тактики за успешно интегриране на вашата марка в социалните медии.

Поставете връзки за социално споделяне в публикацията си в блога

Когато четете публикация в блог, вероятно сте забелязали бутоните за социално споделяне в горната или долната част на текста. Те са предназначени да помогнат за повишаване на информираността на вашето съдържание и да дадат на вашите читатели лесен начин да го споделят. Добавянето им към публикациите в блога ви е не само препоръчително, но и задължително днес.

Добавянето на бутони за споделяне в социалните мрежи не трябва да е прекалено сложно. Добра идея е нещата да са възможно най-прости. Няма нужда да добавяте всяка платформа. Вместо това се съсредоточете върху съответните социални платформи за вашата марка, услуга или продукт. Уверете се, че потрелителите остават фокусирани върху най-споделяното съдържание на вашите сайтове, като видеоклипове и публикации в блогове.

Добавете социални публикации към вашия уебсайт

Друг начин да подобрите уебсайта си е да включите емисия на публикациите, които имате в социалните медии на вашите уеб страници. Обикновено това са емисии на живо от публикациите в социалните медии, които сте направили.

Можете също така да добавите маркови хаштагове, за да покажете публикации, направени от вашите фенове и последователи.

Добавете опция за социално влизане

Посещавали ли сте някога уебсайт, който ви позволява да влезете с вашия акаунт в Twitter, Facebook или Google? Ако е така, това е чудесен пример за социално влизане.

Това е страхотен начин за интегриране на социалните медии във вашия сайт и начина, по който повечето хора искат да влязат. Всъщност едно проучване доказа, че до 73% от потребителите искат да влязат, използвайки своите акаунти в социалните медии. Това има смисъл. Клиентите могат просто да използват съществуващите си акаунти, вместо да се налага да създават нови.

Интегрирайте социалните медии във вашия уебсайт

Има повече от няколко начина за интегриране на социалните медии във вашия уебсайт. Не забравяйте да имате предвид информацията тук, което ще гарантира, че вашият сайт получава възможно най-много прегледи и използване. Когато направите вашите блогове и публикации лесни за споделяне в социалните медии, е по-вероятно посетителите ви да предприемат тази стъпка и да помогнат за споделянето на вашето съдържание и уебсайт. 

Източник: Питър Рослър за Inc.com 

Превод и редакция: Нели Тодорова    

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ