Победител

Мирослав Вичев
Мирослав Вичев

главен изпълнителен директор на „БОРИКА“ АД

Има над 30 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството, заема редица ръководни позиции: ръководител „Приложни системи“ в Българска пощенска банка, старши мениджър „Управленско консултиране и IT“ в Deloitte&Touche, ръководител на „Консултантски отдел“ в „Майкрософт България“, директор „Информационни технологии“ в ТБ „Биохим“, изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на Надзорния съвет на пенсионна компания ДСК „Родина“, член на Съвета на директорите на „Дружество за касови услуги“ и член на Съвета на директорите на OTP Bank (Русия), зам. главен изпълнителен директор „Информационни технологии и операции“ в OTP Bank (Унгария). От 2007 до 2015 г. е председател на Управителния съвет на сдружението с нестопанска цел „Клуб на мениджърите на информационни технологии в България“, понастоящем почетен член на клуба.

Финалисти
Владимир Колев

Владимир Колев

управител на „Клет България“ ООД

Професионалният му път е свързан с издаването и търговията с книги още от студентските му години, когато започва работа като търговски представител в издателство „Сиела“. Има и опит като стажант в издателство РААБЕ, първата компания на издателска група Klett в България, където за кратко се издига до ръководител на редакция „Право и осигуряване“. Колев е магистър по право от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2004 г. Владимир Колев става управител на „ПОНС България“. През 2012 г. компанията се ребрандира и приема името на голямата издателска група, към която принадлежи – германския образователен лидер Klett. Под негово ръководство „Klett България“ се налага като водещ издател на материали за чуждоезиково обучение. През 2018 г. Klett купува издателска къща „Анубис“, издателство „Булвест 2000“ и търговската им компания „Анубис-Булвест“. В началото на 2019 г. трите компании се вливат в „Klett България“ ООД и по този начин формират един от най-големите образователни издатели у нас.

Владислав Русев

Владислав Русев

главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България” АД

Завършил е Университета за национално и световно стопанство в София, специалност „Застраховане и социално осигуряване“. Започва работа в областта на допълнителното пенсионно осигуряване през 1995 г. в един от първите доброволни пенсионни фондове у нас ДПФ „България“ (чийто правоприемник е ПОД „Алианц България“ АД). През изминалите 26 години заема различни позиции в компанията: специалист, мениджър „Продажби“, зам. изпълнителен директор, прокурист, член на Управителния съвет. През ноември 2017 г. е избран за главен изпълнителен директор на дружеството. Същата година става член и на Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Кристина Иванова

Кристина Иванова

вицепрезидент операции за България на „Колпойнт Ню Юръп“ ЕАД

Иванова е директор на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент операции за България и Турция. Тя е част от екипа на компанията повече от 14 години, през които е заемала различни ръководни позиции, свързани с управлението на оперативните екипи и достигане на най-високо ниво при обслужване на клиенти. Отговаря за операциите на всички локации на TELUS International в България и Турция. Тя притежава богат опит в стратегическото управление на проекти и комуникация с клиенти от различни индустрии. Преди да се присъедини към TELUS International, е заемала различни мениджърски позиции в български и чуждестранни дружества.

Николай Хаджидончев

Николай Хаджидончев

изпълнителен директор на „ТЕВА Фарма“ ЕАД

Има над 28-годишен опит във фармацевтичната индустрия и пазара на потребителски стоки. След придобиването на „Актавис“ от „ТЕВА Фармасютикълс“ Николай Хаджидончев е изпълнителен директор на ТЕВА в България и търговското подразделение на компанията „ТЕВА Фарма“. От октомври 2011 г. до 26.08.2016 г. Николай Хаджидончев е генерален мениджър на „Teva Pharmaceuticals България“. Хаджидончев е бил управляващ директор на „Alapis България“ (2009–2011), изпълнителен директор на „Актавис“ ЕАД (2006–2009), генерален мениджър на „Roche България“ (2002–2006) и генерален мениджър на „Unilever България“ (1998–2002). За трети пореден мандат е председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФАРМА).

Радослав Кошков

Радослав Кошков

управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово

Освен дългия си кариерен път в Schneider Electric Кошков е преминал през множество обучения, сред които лидерски академии, както и тренинги, развиващи уменията за създаване и управление на ефективно работещи екипи, мениджмънт на продажбите и дистрибуторските канали, иновации в маркетинга и умения за водене на преговори. Има магистърска степен от Факултета за френско обучение по електроинженерство към Техническия университет в София, както и професионален сертификат по мениджмънт от Open University (UK) от партньорската им програма с Нов български университет и ниво 3 в Лидерската програма на INSEAD.

Райна Миткова-Тодорова

Райна Миткова-Тодорова

Управител на "ЕОС Матрикс" ЕООД

Има над 18 години управленски опит в областите развитие на бизнеса и стратегическо планиране. През 2002 г. съучредява „Юръп Матрикс“ и от тогава е управител на компанията, която през 2005 г. става част от германската финансова група EOS Group и се преименува на „ЕОС Матрикс“. Тя е председател на Асоциацията на колекторските агенции в България от ней ното основаване, като беше преизбрана през 2014, 2017 и 2020 г. От 2015 до 2019 г. г-жа Миткова е член на Съвета на директорите на Федерацията на европей ските национални колекторски асоциации (FENCA). Завършила е Международен туризъм в УНСС. През 2007 г. печели една от шесте стипендии за България на Cotrugli Business School и завършва Executive MBA. През 2009 г. става един от 10-те финалисти в конкурса „Мениджър на годината“. През 2010 г. печели приза „Млад мениджър“ на фондация „Еврика“. Омъжена, с 3 деца.

Светлана Стефанова

Светлана Стефанова

изпълнителен директор на „ФААК България“ ЕАД

Завършила е специалностите „Изчислителна техника“ и „Промишлен дизайн“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“. От 2003 г. има придобита образователна и научна степен доктор по специалността „Автоматизация на области от нематериалната сфера“. От създаването ѝ през 1996 г. ръководи дейността в България на американската група DATAPARK (основно дружество „Ди Ес Ейч“ ЕООД), която продаде през 2012 г. бизнеса си на италианската група FAAC. От 2008 до 2012 г. е член на СД на американското дружество майка. Изпълнителен директор е на българското дружество „ФААК България“ ЕАД на FAAC Spa от придобиването на бизнеса в страната през 2012 г. Директор на ЦКБ АД, клон Русе, от 2004 г. до момента. Член на СД на „Параходство БРП“ АД. Преподавател от 1990 г. и доцент по научната специалност „Автоматизирани системи за обработка на информация и управление (компютърни графични системи)“. Член на ACM.

Филип Рувре

Филип Рувре

изпълнителен директор на „Модис България“ ЕООД и Head of Tech Delivery за Европа

Има над 20 години опит на лидерски позиции в компании като General Electric, Ajilon, Modis (част от Adecco Group). Паралелно с водещата си роля на международно ниво в рамките на групата на „Адеко“ Филип Рувре поема и аутсорсинг бизнеса на групата в България през 2011 г. По-късно, в края на 2017 г., тази част от бизнеса на компанията се отделя в рамките на новосъздадения бранд на Modis, а Филип Рувре получава ролята на изпълнителен директор на компанията, както и мениджър за развитието на Tech Delivery бизнеса за „Модис“ в цяла Европа. Благодарение на усилията и лидерските качества на г-н Рувре България се превръща в най-голямата и ключова локация за предоставяне на услуги на „Модис“ с фокус върху услуги и решения по разработка на софтуер, поддръжка на мрежи, автоматизация на работни процеси, както и BPO решения.

Явор Петров

Явор Петров

изпълнителен директор на „Айкарт“ АД

Управлява компания, която е сред лидерите на пазара на дигитални финансови услуги. Работи за дружеството от създаването му през 2007 г. По пътя на професионалното си израстване изпълнява различни функции – от софтуерен анализатор до множество отговорни позиции в отдела за софтуерни разработки и технологии. Вече над 20 години работи с екип от професионалисти, с които заедно създава финансовите продукти и услуги на бъдещето. Заедно успяват да превърнат iCard в успешна компания, която оперира в повече от 30 страни в Европа, има над 1 млн. клиенти и над 250 служители.

Участници

Зоран Лазороски

управител на „Шенкер“ ЕООД

Ива Димова

управител на „Ипсос“ ЕООД

Иван Георгиев

регионален мениджър на „АмРест Кофи“ ЕООД

Иван Александров

изпълнителен директор на „Кънвиниънс“ АД

Илшат Шарафутдинов

председател на Управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД

Кристина Иванова

вицепрезидент операции за България на „Колпойнт Ню Юръп“ ЕАД

Крум Крумов

изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс“ АД

Мирослав Вичев

главен изпълнителен директор на „БОРИКА“ АД

Николай Хаджидончев

изпълнителен директор на „ТЕВА Фарма“ ЕАД

Николай Колев

изпълнителен директор на „НУХЕЛТ“ АД

Николай Николов

изпълнителен директор на „Уърлд Транспорт Оувърсийз България“ ЕООД

Павел Димитров

изпълнителен директор на ЗК „Лев Инс“ АД

Радослав Кошков

управител на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово

Райна Миткова - Тодорова

управител на „ЕОС Матрикс“ ЕООД

Светлана Стефанова

изпълнителен директор на „ФААК България“ ЕАД

Филип Рувре

изпълнителен директор на „Модис България“ ЕООД и Head of Tech Delivery за Европа

Христо Урумов

мажоритарен собственик и управител на „Стам ЛТД“ ООД

арх. Цветан Петров

управител и собственик на „Иво Петров – Архитекти“ ООД

Явор Петров

изпълнителен директор на „Айкарт“ АД

Яни Драгов

изпълнителен директор на „Смарт Органик“ АД

Антония Събева

главен изпълнителен директор на „Мeниджмънт Файненшъл Груп“ АД

инж. Владимир Ангелов

изпълнителен директор на „Центромет“ АД

Владимир Колев

управител на „Клет България“ ООД

Владимир Спасов

прокурист на „М+С Хидравлик“ АД

Владислав Русев

главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България“ АД

Владислав Михов

управител на „Джапан Табако Интернешънъл България“ ЕООД (JTI България)

Георги Жеков

изпълнителен директор на „Винекс Славянци“ АД

Даниела Узунова

изпълнителен директор на „Данон Сердика“ АД

Денис Новиков

изпълнителен директор на „Промет Стиил“ ЕАД

Джордж Маргонис

генерален мениджър на „Филип Морис България“ ЕООД

Димитър Димитров

управител на „Ардес Информационни технологии“ ЕООД

Доброслав Димитров

изпълнителен директор на „Империя Онлайн“ ЕАД

Жосе Салойо

управител на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А., клон България

Здравка Русева

председател на УС и изпълнителен директор на Инвестбанк АД

Галерия
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Кадър от заснемането на филма "Мениджър на годината 2021 - Изкуството на успеха"
Церемония по награждаване в конкурса "Мениджър на годината" 2021
Церемония по награждаване в конкурса "Мениджър на годината" 2021
Церемония по награждаване в конкурса "Мениджър на годината" 2021
Церемония по награждаване в конкурса "Мениджър на годината" 2021
Церемония по награждаване в конкурса "Мениджър на годината" 2021
Филм „Мениджър на годината 2021 – Изкуството на успеха“ video-icon

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ