Предложение: 10 минути безплатно паркиране в синята зона

Предложение: 10 минути безплатно паркиране в синята зона

Предложение: 10 минути безплатно паркиране в синята зона

Районните кметства в София обсъждат възможността за безплатно паркиране до 10 минути в синята и зелената зона в София, съобщава bTV

Обмисля се и разширяване на зелената зона в кварталите "Лозенец", "Триадица", "Възраждане", "Красно село", "Средец" и "Оборище", като в последния дори са поискали синя зона.

Проблем създава паркирането по тротоарите, което разрушава настилката и пречи на пешеходците да се придвижват нормално. Такъв е случая с новоремонтирания квартал "Лозенец", където въпросът е не "дали", а "кога" ще бъде въведено платеното паркиране.

Допитване в района е показало, че повечето хора искат платено паркиране. Засега се мисли само за долната част на „Лозенец”, но молби има и от останалата част. 

Там, както и във вече въведените зони, се мисли и за толеранс към шофьорите - да имат 10-15 минути безплатно паркиране, когато са около болници, детски градини или училища.

Обсъжда се и така наречената "жълта зона" за кварталите „Люлин”, „Дружба”, „Младост” и „Надежда”. При нея паркоместата се разчертават, за да се въведе ред при паркирането, но то остава безплатно. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ