Гърция арестува българин, търсен от Интерпол

Гърция арестува българин, търсен от Интерпол

Гърция арестува българин, търсен от Интерпол

Гръцката полиция е арестувала българин, издирван от Интерпол, предаде БНР. Името на задържания не се съобщава. Посочва се обаче, че е на 29 години и че срещу него има повигнато обвинение за умишлен палеж, извършен през 2010 година в България. Бюлетината на Интерпол за издирване на територията на цяла Европа е по искане на българските власти.

Силите на реда са открили случайно българина в град Пилос, област Месения при мащабна акция в област Пелопонес за издирване на лица, извършили престъпление, както и на нелегални имигранти.  Задържаният е предаден на прокурора в град Каламата.

В хода на операцията за трафик на нелегални имигранти днес е бил задържан още един българин, на 47 години, който превозвал нелегално с лек товарен автомобил 11 имигранти - 5 мъже, 2 жени и 4 деца. Те са дали показания пред полицията, че са платили на шофьора голяма сума пари, за да ги вкара нелегално в Гърция. Разследва се дали българинът е част от международна мрежа на трафиканти. Колата е конфискувана, а задържаният българин е предаден на прокурора в Серес, уточнява националното радио.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ