Да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture!

Да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture!

Да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture!

Българската компания за 3D покрития на протези – Arthesis е сред 16-те стартиращи компании, с мисия да променят живота на другите, достигнали до финала на световния конкурс The Venture. Всички те се състезават да превърнат проектите си в реалност чрез финансиране на стойност един милион долара, осигурени от Chivas Regal.

След оспорвана надпревара и над 1 000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния български проект Arthesis, за да го включи в списъка с шестнадесетте стартъпи, готови да отговорят положително на социалните предизвикателства пред света. Финалистите ще представят своите проекти, които разчитат не само на собствения си потенциал и печеливша бизнес идея, но и на възможността да предложат устойчиви решения на различни социални проблеми.

Тази седмица младият български екип на Arthesis и проектът им за 3D принтиране на покрития за протези, увеличи шанса си да спечели престижния световен конкурс за социално предприемачество The Venture. Всеки, който иска да подкрепи българската кандидатура, може да гласува всяка седмица на сайта на инициативата. До този момент Arthesis успяха да се преборят и да заемат предната пета позиция във временното класиране сред най-добрите социални проекти в света като разкриха своя потенциал и възможността да предложат устойчиво и ценово достъпни решение за хората с ампутирани крайници.

Онлайн гласуването се провежда на официалната страница на конкурса, където можете да дадете своя глас за един български проект - той има нужда да получи не само признанието на света, но и това на собствената си страна. Линкът за гласуване е ТУК , а крайният срок до който можете да подкрепите Arthesis в надпреварата е 14 юни 2015 година.

Конкурсът The Venture търси и подкрепя най-обещаващите социални предприемачи, които искат да окажат положително влияние със своята дейност върху живота на хората. С осигурен фонд от един милион долара и други ресурси, The Venture ще даде възможност на социални предприемачи от цял свят да реализират своя потенциал и да получат по-голяма видимост на проектите си.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ